LOGO SYARIKAT

WELCOME TO ADAMZ PEST MANAGEMENT

Whether you have an existing pest problem or are looking for methods of pest prevention, Adamz Pest Management is there with a solution. In this comprehensive site, you'll realise that there is much more to pest control than is commonly known.

As Malaysia's leading pest control company, Adamz Pest Management technicians have the expertise to protect homes and businesses from pest problem. Since we started more than 5 years ago, we have always endeavoured to deliver quality service to our customers by remaining relevant,local,efficient and passionate! we invite you to explore our site to learn more about the world of pests!!



Friday, January 21, 2011

Bantuan D Perlukan!!

 Kasihani Adik Ini.(bloggers-mtk tolong siarkan berita dbawah di blog anda,tuhan saja yg membalas jasa kalian..)

assalamualaikum..
dapat dari sini, sekadar berkongsi penderitaan adik Muhamad Hairuman Bin Miskan yang terkena renjatan elektrik. semoga Allah menyenangkan segala urusan adik yang malang ni n d harap korang sudi la hulurkan bantuan tuk membantu adik ni. berikut adelah sms yang telah d hantar oleh kakak mangsa kepada aku tentang ape yang terjadi pada adik dier. aku try tanya apa yang terjadi, nak kan kepastian sama ada betul atao tak kisah yang menimpa adik dier ni. wallahualam. gambar n list of conversation aku dgn akak tu ade kat bawah neh. huhu.
aku;
“salam. ni no tepon puan maryuni ke?”
puan maryuni;
“salam. boleh tanya, sape ye kat sana?”
aku;
“sy ……  sy ad terbaca kisah adik akak yg melecur teruk tu. leh sy tao, bila benda tu berlaku n bape jumpah yg d perlukan tuk surgey. sy nk tolong sebarkan tuk bantuan.”
puan maryuni;
“adik kena renjatan sub station tnb bervoltan tinggi pd 26.11.10, kiranya dah sbln lebih. surgey nursing care byk diperlukan dlm keadaan kritikal skrg ni, lebih kurang 14ribu sbln. kalau dah stabil nanti mungkin kuranglah sikit. skrg kritikal lg. doc mendesak nak potong kedua2 tgnnya sampai bwh lengan, akak tarik masa ikhtiar dulu, adik akak muda lg baru nak masuk 22thn, takkan nak kudung tgn.”
aku;
“yela kak. kta ikhtiar ap yg patut. moga Allah dapat meringankan beban akak. leh bg no acc bank akak? sy nk post pasal kisah adik akak d blog n fesbuk sy. “
puan maryuni;
“t.kasih ats keprihatinan saudara. smoga Allah memberkan rahmat pd kita semua. no akaun akak maybank. Maryuni bt Miskon 1620 3063 2448.”
aku;
“insyaallah. kak, confirm ke no acc yang akak bg ni coz ad insan yang mao menderma mengatakan yg no acc akak xdpt nk transfer. cba akak check blk.”
puan maryuni;
“betul. tu no akaun akak. mbb 1620 3063 2448. mgkin masalah teknikal kt maybank2u kot.”
aku;
okla kalo camtu. kak, boleh sy tao. cmne adik akak kna renjatan kat sub station TNB? bukan ke tu kawasan larangan?”
puan maryuni;
“nanti saudara tuluslah minta yg baca tulisan saudara agar dpt doakan adik saya, manalah tau berkat doa orang ramai, ada keajaiban agar dua2 tgn adik saya tak jd dipotong. dan cepat sembuh seluruh bdnnya spt sediakala.”
aku;
insyaallah kak. tapi boleh akak bagitau cite yang sebenar? sebab melalui apa yg sy bca kat internet, adik akak kna renjatan dari high powered cable yg tiba2 jatuh menghempap adik akak. tapi akak ckp adik akak kna renjatan kat sub station tnb.”
puan maryuni;
“kabel tnb tu merentangi kwsn kebun sawit dan kwsn kg. kabel tu dah berpuluh tahun tp tnb tak balut pun dgn penebat. adik akak tlg kwnnya bersihkan kebut sawit pakcik kwnnya. kabel tu melendut kt celah2 pokok pisang dan sawit, pg tu cuaca basah, sbb mlm sblm kjadian tu hujan. tiba2 adik sy kena renjatan. baju hangus terbakar.”
aku;
“oo. yeke? insyaallah sy cuba bantu mana yg terdaya. bantuan yg akak perlukan berjumlah 14ribu je ke? atao lebih dr tu?”
puan maryuni;
“14ribu utk sbln utk nursing care, utk dressing dia setiap hari, bermula dr suppliment, sampailah pampers dia. berlarutan sampai dia melepasi keadaan kritikal. mgkin setahun dia terlantar.”
aku;
oh. ok. boley mntak no tepon doc yg merawat dier tak?”
puan maryuni;
“3000kw kabel tu. kes org lain yg kena meninggal, tp alhamdulillah adik akak slmt sbb dia tak kait wayar tu sebaliknya galah s/steel tu tercecah pelepah sawit yg ddk ats wayar. tak kena direct.”
aku;
“oo. ok. nanti sy cba bantu mana yg terdaya k. akak bersabarla dgn dugaan yg Allah berikan ni.”
puan maryuni;
“nanti akak tanyakan. yg merawat ramai. hsptl kerajaan, mana nak bg no peribadi.”
aku;
“smoga Allah meringankan beban yg akak tanggung n ad pihak yg sudi meringankan penderitaan akak. insyaallah.”
puan maryuni;
“insyaallah. segala ehsan dan sokongan akan memberi kehidupan dan harapan baru kpd hairuman sekeluarga. kiranya dpt sdra beri alamat email utk kami kirimkan maklumat.”
aku;
akak leh kirimkan sgala maklumat ke email sy. n kalo leh, bg gambar adik akak yg latest.”
puan maryuni;
“ok. dah ada masa lapang aka antarkan. tq”
aku;
“ok sma2. kita saudara seislam. sy bantu mana yg terdaya.”
puan maryuni;
“alhamdulillah.”
lastest sms yang aku ata kat akak tu tadi kul 12.40,
aku;
“kak. blet sy tao. npe akak xreport je kt TNB n wat report polis? kes serius ni.”
puan maryuni;
“report polis da buat pd 26.11.10, hari kejadian. polis pun ada tgk lokasi kejadian. tnb pun begitu, tp takde respon lg.”
tu je la yang aku borak dengan akak tu. akak kepada mangsa renjatan kabel elektrik tnb. meh tengok lagi gambar-gambar adik hairuman neh.
korang leh menderma seikhlas hati ke;

no acc maybank puan maryuni bt miskon,

1620 3063 2448

no acc cimb puan maryuni bt miskon,

1257 0000 2035 29

no tepon puan maryuni,
018- 3807867
alamat puan maryuni,
Alamat: No 28, Jalan Desa Mawar 2/11,
Seksyen 2. Taman Desa Mawar,
45500 Tanjong Karang, Selangor.
semoga Allah membantu meringankan penderitaan adik hairuman. tolong sebar n dermala seikhlas hati. kalo RM14,000 sebulan d perlukan tuk merawat adik hairuman ni, anggaran dalam RM170,000 d perlukan dalam setahun untuk memastikan adik hairuman pulih seperti sedia kala. tu tak termasuk perbelanjaan tuk kegunaan harian. tu cuma anggaran treatment cost adik hairuman. kemungkinan memerlukan lebih dari jumlah tu.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails