Welcome to ADAMZ PEST MANAGEMENT


Whether you have an existing pest problem or are looking for methods of pest prevention, Adamz Pest management is here with a solution. In this comprehensive site, you’ll realize that there is much more to pest control than is commonly known.

As 1 Malaysia’s leading pest control company, Adamz pest management technicians have the expertise to protect homes and businesses from pest concerns. Since we started more than 5 years ago, we have always endeavoured to deliver quality service to our customers by remaining relevant, local, efficient and passionate! We invite you to explore our site to learn more about the world of pests!


Wednesday, October 31, 2012

Pengalaman daripada pelanggan kami

Dua hari lepas, sy membuat rawatan anai anai di rumah sy. Puas sy mencari, satu company yg bagus utk rawatan anai2 ni. Banyak papan iklan di pokok2 yg sy ambil no dan sy call, sy tanya cara rawatan yg dibuat, dan kos rawatan. Lepas call dua org, sy tak rasa confident dengan teknik rawatan yg dia buat lagipun mereka ni tiada lesen kawalan serangga yg berdaftar.

Sy tanya kenkawan di facebook. Tapi tak dak sorang pun respond. Sy nak cari company yg betul2 bagus. Dan lepas tu sy ada terjumpa sorang kawan dan dia rekemen sy utk guna company ni. Dia kata, rumah dia dah buat rawatan anai2 sejak 3 tahun lepas, till now, Alhamdulillah no problem.

Tahun lepas, sy dah buat rawatan anai2 di rumah. Tapi rasanya sy terkena tipu dengan company ni. Dia guna racun yg murah dan tak berkesan. Lepas 6 bulan, anai2 datang lagi ke rumah sy. Sy call dia, dia datang utk buat rawatan lagi. Lepas 6 bulan seterusnya, anai2 datang lagi. Tu yg sy tak confident dah dengan company lama. Last2, sy terpaksa cari company baru.


 jenis ubat yg baik Imidaclorprid atau Fipronil Dia kata racun ni jenis baru. Kalau anai2 makan, dia akan bawa racun ni ke dia punya sarang, dan sebar makan ramai2. So, dlm 2 minggu semua anai2 akan mati serentak. Ubat ni tak serupa dengan ubat yg company sebelum ni guna, ubat sebelum ni kalau kena anai, dia terus mati. Bila anai2 mati terus masa tu, kesannya, anai2 yg tak kena tak mati dan akan terus mengamuk. So, kalau nak buat rawatan, make sure guna ubat dan teknik rawatan yg betul.


Rawatan di kitchen kabinet. Dia tebuk lubang dan bubuh serbuk utk matikan anai2..

Tengok2, ada satu sarang anai2 yg dah makan teruk kat kitchen kabinet. Tak sangka seteruk ni. Pandai anai2 ni makan, kita tak nampak sampai kita kena cari.... Baru jumpa...

Di celah2 skirting lantai floor depot pun dia bubuh racun utk langkah pencegahan.

 Website company anai2 ni... http://adamzpest.blogspot.com.my

Ni teknik rawatan terbaru yg company ni ada. Teknik ni betul berkesan. Tapi kos mahal sket. Dia letak umpan, dan anai2 akan masuk ke umpan ni. Dan memudahkan utk proses rawatan anai2 ni

Contoh rawatan terkini. Dia tanam umpan di sekeliling rumah. Dan anai2 akan ke situ dan makan umpan dan mati...

Contoh serangan anai2.

 Sijil warranty utk 2 tahun. Kalau ada masalah dlm 2 tahun, rawatan secara percuma.
.
Biasanya, kita org Melayu ni hanya buat rawatan anai2 bila dan nampak anai2. Tapi, org Cina biasanya buat prevention. Sebab kalau difikirkan balik, kos kita nak buat treatment anai2 dlm RM2000 sebuah rumah. Tapi, kalau kena serang anai2. Nak repair rumah kalau kena anai2, bukan senang. Kos nak repair rumah dah berapa ribu. Di tambah dengan kos treatment.
.
So, kepada kawan2. Jgn ingat rumah kita tak dak anai2. Beringat sebelum kena. Sy hanya mengingatkan... Sekadar berkongsi pendapat. Sebab bila dah kena, baru tau

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Visit InfoServe for Blogger backgrounds.